Academiestraat
Indiestraat

MikeViktorViktor is EEN
ARCHITECTENBUREAU gespecialiseerd
in architectuur en stadsontwerp.

Ons portfolio is uitgebreid en divers, van publieke opdrachten tot private woningen, tussen de 20m2 en 10.000m2. Het bureau is kleinschalig in opzet maar doet grootse dingen. We houden van een persoonlijk contact met onze klanten.

Vision

.01

We zijn een ontwerpbureau pur sang. We nemen enkel opdrachten aan waar we een meerwaarde kunnen betekenen voor de klant.

Een ontwerp is het ruimtelijk antwoord op een vraag maar daagt de originele vraag ook uit. Het resultaat van dat proces is een ontwerp dat verder gaat dat de evidentie en op een intelligente manier opportuniteiten blootlegt. Daar zit volgens ons de meerwaarde en de verrassing.

.02

Onze specialisatie zit niet in één bepaald domein of type gebouw, onze specialiteit zit in onze aanpak. Daarom is ons portfolio ook zo divers.

Geen opdracht is te klein (of te groot), zolang de vraagstelling om een bijzondere aanpak vraagt. We realiseerden reeds een schoolgebouw, een jeugdcentrum, studentehuisvesting en kantoren voor een Hogeschool, projectontwikkeling, tentoonstellingen, private woningen en verbouwingen.

Process

Process 01/02

01. Ontwerp

Process 02/02

02. Uitvoering

Tijdens de ontwerpfase wordt het programma vertaald naar één of meerdere concepten. Dit gebeurt initieel op schetsmatige wijze en zal gradueel worden verfijnd tot het definitieve ontwerp. Op basis van dit definitieve ontwerp wordt de omgevingsvergunning opgesteld en aangevraagd. Gedurende het ontwerptraject worden meerdere ramingen opgesteld die steeds nauwkeuriger het budget onder controle houden. Na het verkrijgen van de bouwvergunning wordt overgegaan tot uitvoering.

Deze fase start met het opstellen van de uitvoeringsdocumenten die dienen om prijs te vragen bij één of meerdere uitvoerders. We helpen onze klanten bij de keuze en contractvorming met de uitvoerders. Tijdens de uitvoering doen we geregeld controle van de werken om een goede uitvoering te garanderen. Ook in deze fase is een goede budgetcontrole essentieel, dat laat toe om meerprijzen te vermijden. Tijdens de oplevering zorgen we ervoor dat de klant 200% tevreden kan zijn met het resultaat.

Meer weten over onze manier van werken?

Werkwijze

Projecten

MikeViktorViktor is een ontwerpbureau met meer dan 10 jaar ervaring, de portfolio bevat zowel private als publieke opdrachten met een schaal van 20 tot 10.000 m2. De projecten worden gekenmerkt door een zoektocht naar bijzondere ruimtelijkheid, een rationele planopbouw en een genuanceerd materiaalgebruik. De werkwijze is zonder dogma’s en hands-on, een stapsgewijs proces waarbij verschillende voorstellen parallel worden onderzocht.

Onze specialisatie zit niet in één bepaald domein of type gebouw, onze specialiteit zit in onze aanpak. Daarom is ons portfolio ook zo divers.

Housing Mortsel, Belgium
2098 OGM 810 CD MED Cam C HR 20171025
2017 - ...
Public Building Antwerpen, Belgium
Thomas More University by Mike Viktor Viktor photo Luis Diaz Diaz 01
2014
Public Building Liedekerke, Belgium
2053 821 3 EX 1
2014
Housing Berlaar, Belgium
2099 WMW FOTOS 22
2020
Research Antwerpen, Belgium
2058 822 CD RENDER11
2012
Housing Sint-Job-in-'t-Goor, Belgium
2011 823 AB EXTERIEUR6
2009

What’s new? You are! Wil je samenwerken, heb je een vraag of wil je gewoon kennis maken? Laat het even weten.

Get in touch

Onderzoek

Onderzoek

De onderzoeksvragen zijn een alibi om onze nieuwsgierigheid te voeden, om op ontdekking te gaan.

MikeViktorViktor heeft quasi permanent onderzoeksvragen lopen naast haar concrete opdrachten. In 2013 vroeg het Vlaams Architectuur instituut ons om een utopische toekomstvisie uit te werken voor de Belgische kust. In 2019 werd ons onderzoek ‘Circulair bouwen, Betaalbaar Wonen’ door Vlaanderen Circulair geselecteerd voor subsidiëring. Op dit moment werken we aan ‘Het ICAL’, een interdisciplinair circulair architectuur laboratorium.

Interesse in duurzaam en circulair bouwen?

Neem contact op.