Hanzenatie Cadix Eilandje,

Housing 2014
  • #1e plaats
  • #wedstrijd
  • #collectief wonen
  • #baksteen architectuur
  • #textuur

Meergezinsbouw Cadixwijk

MikeViktorViktor wint een perceel in de Cadixwijk in Antwerpen. De open wedstrijd georganiseerd door AG Vespa voor de eerste nieuwe ontwikkeling van het Eilandje in Antwerpen heeft bijzondere aandacht getrokken. MikeViktorViktor kandideerde daarom samen met ONO, Bovenbouw en Inarco met een gecombineerd voorstel voor de vier percelen.

MikeViktorViktor en ONO kregen één van de vier percelen toegewezen. De nieuwe ontwikkeling bestaat uit verschillende woningtypologiën, gericht op een verscheidenheid aan inwoners. De locatie dichtbij de nieuw ontwikkelde kaaien van het Kattendijkdok, het MAS en de nabijheid van het stadscentrum van Antwerpen maakt dit een absolute topplek.

Het gebouw aan de rechterzijde van bovenstaand beeld is het voorstel van MikeViktorViktor. Het collectief woningproject bestaat uit 14 units, variërend in grootte en typologie. Het gebouw is gekarakteriseerd door hoge ruimtes, een bijzondere aandacht voor detaillering en luxueuse materialen. Het complex heeft een plint in natuurlijk groene granietsteen en een bovenbouw uit groen geglazuurde baksteen. De bovenverdieping bestaat dan weer uit groene mozaïek. De balkonnen zijn een knipoog naar de oude pakhuistypologie die de buurt zo typeert.

Hanzenatie